ב-14 באפריל 2014 עצר שירות הביטחון הכללי את מחמוד מחמד עיסא טועמה, פעיל בדרג הבכיר בחמאס בחו"ל. טועמה, יליד 51, נשוי +8, במוצאו מטול כרם, מתגורר בסעודיה, החל משנות ה-70, החל את דרכו ב"אחים המוסלמים" בשנת 1983, והצטרף לחמאס עם הקמתו, בשנת 1987. החל מ-2008 הוא חבר ב"מועצת השורא הכללית", גוף ההנהגה העליון של חמאס, הקובע את מדיניות הארגון בכל הנושאים, לרבות בתחום הצבאי, בראשו עומד ח'אלד משעל.
מחקירתו של טועמה בשב"כ עלה כי חמאס משתמש ב"תנועה האסלאמית" (תנא"ס) בישראל כארגון חזית לקידום מטרותיו ופעילותו בירושלים, והוא אף מעביר באמצעותה כספים רבים לפרויקטים בירושלים.
דוגמה לכך, הוא פרויקט "במות ידע" של התנא"ס בהר הבית. במסגרת פרויקט זה, תחת מעטה של לימודי דת, שוהים בהר הבית, יום וליל, צעירים שתפקידם האמתי הוא נוכחות מתמדת ומניעת עליית יהודים למתחם. חמאס משלם לצעירים הללו משכורת קבועה של 4000-5000 ש"ח לחודש.
עוד מסר טועמה, כי חמאס אינו חושף את קשריו ל"תנועה האסלאמית" ולחבריה על מנת שלא לסבכה מול השלטונות הישראליים. טועמה אף העריך כי קיים קשר סודי בין ראא'ד צלאח להנהגת חמאס.
מוסד נוסף של התנא"ס, הקשור לקידום מטרותיו של חמאס בהר הבית הוא "עמארה אל אקצא", אשר גם באמצעותו הועברו כספים לפעילים, כדי שישהו במתחם וימנעו ביקורי יהודים. יש לציין, כי במהלך 2013 חלה עליה בפעילות האלימה, שביצעו פעיליו בהר הבית, עד כי בחלק מהמקרים נאלצה משטרת ישראל לסגור את המתחם לביקורי יהודים. בשלהי 2013 נסגר מוסד זה מנהלתית, בידי שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, נוכח פעילות של ארגון הטרור חמאס, שבוצעה ממשרדיו.
טועמה, שהחל את דרכו באח"ס בשנת 1983, הצטרף בשנת 1987, כפעילים רבים אחרים, לחמאס, המגדיר את עצמו כזרוע הפלסטינית של האח"ס. לדבריו טועמה, שמונה נציגים של האח"ס העולמי יושבים ב"מועצת השורא" של חמאס, אשר קובעת את מדיניות חמאס ומנהלת את פעילותה.
טועמה מסר בחקירתו, כי הן תורכיה והן קטר, מארחות את מפקדות החמאס ובכיריהן. בין היתר הן קלטו את מרבית מגורשי "עסקת שליט". שתי המדינות תומכות, פוליטית ופומבית, בחמאס, ומעניקות לה תמיכה כספית.
טועמה, אשר שימש כאחראי ועדת הביקורת הכלכלית בהנהגה המרכזית של חמאס, מסר בחקירתו, כי עד לאחרונה מקור המימון המרכזי של חמאס היה איראן. משנת 2014 הפסיקה איראן את המימון, דבר שגרם למצוקה כלכלית של חמאס.
לצד זאת, חמאס מפעיל שורת חברות אזרחיות, רובן בסעודיה ובמדינות המפרץ, בעיקר בתחום הנדל"ן, האחראיות ליצירת הון עצמי עבורו.
טועמה אף מסר פרטים אודות "פורום העסקים הפלסטיני" (PBF), גוף מרכזי נוסף באמצעותו עושה חמאס שימוש באנשי עסקים פלסטינים לקידום האינטרסים הכלכליים שלו. ה"פורום" הוקם על ידי אנשי חמאס, ורבים מחבריו הם פעילים/מזוהים חמאס, והוא משרת את הארגון גם בהיבטים תודעתיים והסברתיים, בנוסף לכלכליים.
עוד מסר טועמה פרטים על שורה של גופים בינלאומיים, הנמנים על מערך המימון הגלובלי של חמאס, בהם גופים בסעודיה אליהם מועברות תרומות מרחבי העולם. בין גופים אלה: "מוסד אלקדס הבינ"ל" ("מואססת אל-קודס א-דאוליה") וקואליציית הצדקה ("אאתלאף אלח'יר"), בראשות יוסף אל-קרדאווי.
טועמה הודה בחקירתו, כי הציע לחברי ההנהגה המרכזית של חמאס להעביר כספים לפעילות הארגון בשטח מבלי שיתגלו, בין היתר, על ידי קניית נדל"ן ומכירתו. בעניין זה הודה, כי לפני מספר שנים העביר כ- 750,000 ריאל, בכיסוי של בניית מסגד בטול כרם.
טועמה מסר, כי חמאס נכנס להליך הפיוס הפנים-פלסטיני כתוצאה מאילוצים שונים, וכי אין בכך שינוי בתפיסתו. בהקשר זה ציין טועמה, כי חמאס מבין שעל מנת להשפיע על מדיניות הרש"פ, עליו להיות חבר באש"ף, שהוא הגוף אשר יכול להתוות מדיניות ולהשפיע.
כתב אישום נגד מחמוד טועמה הוגש ב-29 במאי 2014 לבית המשפט הצבאי בשומרון.